Crepe Durian... |
Bahan-bahannya:
40gm tepung gandum
40gm tepung ubi
20gm tepung kastard
20gm tepung jagung
2 biji telur
2 sdb minyak masak - sy guna minyak jagung
2 sdb gula halus
80ml susu cair - sy guna susu segar
300ml air
pewarna kuning
Cara-cara membuatnya:
1. Masukkan semua bahan dalam mangkuk. Pukul sebati menggunakan whisk dan tapiskan.
2. Ambil sesenduk kecil dan tuang adunan ke dalam frying fan. Layangkan frying fan agar adunan sekata.
3. Masak hingga kering di atas api yang kecil.
4. Angkat dan tidak perlu diterbalikkan semasa mengangkat itu
Filling :
250ml fresh cream - diputar sehingga kental
Isi durian
1. Letakkan fresh cream di atas crepe. Kemudian letakkan isi durian dan seterusnya letakkan fresh cream di atasnya.
2. Lipat kiri ke kanan dan atas ke bawah
3. Sejukkan di dalam peti sejuk beberapa jam sebelum dimakan.
nyum...nyumm...nyummy |
Mudah dan senang bukan?
Selamat mencuba ^^
No comments:
Post a Comment